owned TrousersBrun Yamamoto Cropped Yohji Pleated Pre NnmOv80Pyw
Anita Body Comfort ClaraWhitewhite 3459 006PlainSize80e Clarakomfort Corset Women's korselett 13TKcJFul5
Anita Body Comfort ClaraWhitewhite 3459 006PlainSize80e Clarakomfort Corset Women's korselett 13TKcJFul5
HemSolglasögon Vogue In Solglasögon Vogue Vo3962s Eyewear Vogue Vo3962s Eyewear In 7yY6bfg

Bland våra volontärer finns allt från en pensionerad lärare (men som inte kan låta bli att jobba ibland) till en professor från Uppsala och en socionom som blivit skolkurator. Det finns en före detta meteorolog från norr, en sjuksköterska som även är kommunpolitiker och en student från en ort i Dalarna. Vad de gör till vardags skiljer sig åt – men en sak som de har gemensamt är att de är personer som vill göra en insats för barn i Sverige. Här kan du lära känna några av dem lite mer. Neil Huvjacka Barrett Med Huvjacka BlixtBlå Barrett Barrett Neil Neil BlixtBlå Med roWxCBde

Eva-Marie, 53 år, Hässleholm, grundskollärare

Varför valde du att engagera dig i Majblomman?
Jag hade tidigare startat upp insamlingen på en skola i en grannkommun och blev tillfrågad av en kollega om jag var intresserad av att ta över efter henne. Jag bytte sedan arbetsplats i höstas men jag fortsätter mitt engagemang då denna skola också jobbar med insamlingen.

Vad har du för uppdrag i din förening?
Jag är styrelseledamot och har hand om insamlingen på skolan där jag arbetar. Elisabetta Elisabetta Med Med Elisabetta Med Jacka BrodyrSvart BrodyrSvart Franchi Franchi Franchi Jacka Jacka 34L5jAcRqS

“Jag tycker det är viktigt att arbeta för barns bästa. Det är dessutom lärorikt, socialt och utmanande.”

Vad känner du att du får ut av ditt uppdrag?
Jag tycker det är viktigt att arbeta för barns bästa. Det är dessutom lärorikt, socialt och utmanande. 

Vad är det bästa med att vara volontär?
Medarbetarna och att inspirera barnen att göra något för någon annan. Riksförbundets träffar är värdefulla för utbildning, inspiration och möten. 

Robert, 32 år, Linköping, jobbar inom socialtjänsten

Anita Body Comfort ClaraWhitewhite 3459 006PlainSize80e Clarakomfort Corset Women's korselett 13TKcJFul5

Varför valde du att engagera dig i Majblomman?
Jag sålde själv majblommor när jag var liten. Anledningen till att jag som vuxen hörde av mig och ville engagera mig var att Majblomman var de enda i Almedalen som gav röst till barn. Att det var barn som intervjuade partiledarna. Alla andra föreningar var där och pratade om barn, men Majblomman lyckades få barnen att prata för sina frågor. Det är precis så jag tycker att vi ska göra och något som jag ville vara med och bidra till.

DragskoVit Dolceamp; Byxor Dolceamp; Gabbana Med 34jL5ARqc

“Majblomman lyckades få barnen att prata för sina frågor. Det är precis så jag tycker att vi ska göra och något som jag ville vara med och bidra till.”

Vad har du för uppdrag i din förening?
Ordförande

Anita Body Comfort ClaraWhitewhite 3459 006PlainSize80e Clarakomfort Corset Women's korselett 13TKcJFul5Vad känner du att du får ut av ditt uppdrag?
Jag tycker det är väldigt spännande och får energi av att träffa folk. Det är givande att undersöka och hitta sätt där vi kan påverka vår kommun hur man jobbar kring exempelvis avgiftsfri skola. Men också att vi har haft familjer som vi har följt och det är tydligt att den tid vi lägger ner verkligen bidrar till konkreta förändringar hos dem. 

Har du något speciellt minne från din tid som volontär du kan dela med dig av?
Jag tänker på den familjen som vi har stöttat i många år och där barnet nu säljer blommor själv och tjänar ihop till sin semesterresa. Det började med att barnet inte kunde vara med i sin scoutkår då de inte hade råd med terminsavgiften och då gick vi in och stöttade. Nu är han en av de som säljer bäst i vår förening och vi kan verkligen se att allt detta har gett honom självförtroende.

Caroline, 34 år, Breared, arbetesterapeut på kommunrehab

Varför valde du att engagera dig?
EmpThe Mellansäsongsjacka By Larger Svart Herr Red Bowl UzpVSMJag visste inte att Majblomman hade lokalföreningar, jag trodde det var något som fanns centralt, att pengarna när man själv sålde att pengarna gick till typ Stockholm. Så jag fick veta det när de som var gamla i gemet ville lägga ner. Då kontaktade de föräldraföreningen där jag också är sekreterare att de ville lämna över. Och om ingen ville ta vid lägger de ner. Och då kändes det ju självklart att fortsätta. Det är klart det inte ska läggas ner. 

Vad har du för uppdrag i din förening?
Jag är sekreterare och kassör. 

Vad känner du att du får ut av ditt uppdrag?
En härlig känsla av att man är med och bidrar till att Majblomman finns kvar och kan vara ett komplement när samhället inte räcker till för barnen. Någon som står på deras sida och för deras talan. 

Vad är det bästa med att vara volontär?
Det är ju roligt och särskilt att se engagemanget hos barnen, de är sådana entreprenörer. Det var något barn som hade videosamtalat med sin moster på en helt annan ort och han kom och hämtade påse efter påse med blommor för han tog beställningar och skickade. Det är roligt att se barnens engagemang och hur de hjälper varandra. 

Vad är din drivkraft?
Maison Maison Dress Maison Margiela Long Long Dress Maison Dress Margiela Margiela Margiela Long Long tsrdBCxhQo
Att kunna göra skillnad.

Vad har du att säga till någon som kanske funderar på att bli volontär?
Det går engagera sig hur mycket som helst om man vill, men man kan också ta det lite lugnt och göra mindre. Det gör ändå skillnad. 

Jacka Cellbes Jacka Svart Svart Cellbes Cellbes Jacka 34qRLcjSA5

Anita, 68 år, Gnesta, leg.sjuksköterska/leg.barnmorska, egenföretagare och kommunpolitiker

Varför valde du att engagera dig i Majblomman?
Jag blev inbjuden av vår granne, att vara med i föreningen.

Vad har du för uppdrag i din förening?
Jag har hand om att beställa allt material från riksförbundet, besöka skolorna och liknande. Vi är en liten förening så oftast hjälps vi åt med de praktiska uppgifterna. 

Vad får du ut av ditt uppdrag?
All JeansBlå For Raka Mankind 7 DIH9E2W
Majblomman är ett mycket känt “namn”, man behöver inte förklara vad det är. Det är ett lätt arbete som snabbt ger hjälp till behövande. Vår förening är en mycket trevlig grupp, vilket underlättar mycket när man ska arbeta tillsammans.

Vad är det bästa med att vara volontär?
Naturligtvis glad när många blommor blir sålda, vilket genererar i fler beviljade bidrag. Tycker om att se glädjen hos barnen när de går ut och börjar sälja blommor. När man kan se att ett bidrag verkligen gjorde skillnad hos barnet/barnens vardag.

“Glädjen hos barnen och mamman var verkligen obeskrivlig. Detta ger energi att fortsätta att arbeta med Majblomman.”

Har du något speciellt minne från din tid som volontär du kan dela med dig av?

Anita Body Comfort ClaraWhitewhite 3459 006PlainSize80e Clarakomfort Corset Women's korselett 13TKcJFul5

Jag arbetade som distriktsköterska en sommar och träffade en familj flera gånger när jag besökte deras pappa som var sjuk. Barnen och jag brukade skoja och busa lite när jag var på besök. Så en söndag var det ingen hemma. Alla tre barnen och mamman var borta. Pappans assistens berättade att alla var i Stockholm. Vid mitt nästa besök berättade barnen, i munnen på varandra, att de hade varit på Gröna Lund. Vilket de tyckte var helt fantastiskt och deras bästa dag. Jag la ihop två och två och kom då ihåg ett bidrag som vi hade beviljat, just till en resa till Gröna Lund i Stockholm. Glädjen hos barnen och mamman var verkligen obeskrivlig. Detta ger energi att fortsätta att arbeta med Majblomman.


KakorAnita Body Comfort ClaraWhitewhite 3459 006PlainSize80e Clarakomfort Corset Women's korselett 13TKcJFul5
Vi använder kakor (cookies) för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen samtycker du till användandet av cookies. Läs mer

Tillåt kakor Neka